Santa Maria de la Múnia
(Castellví de la Marca - Alt Penedès)

Castellví de la Marca - Santa Maria de la Múnia (Foto: Albert Esteves, 2014)

Castellví de la Marca - Santa Maria de la Múnia i rectoria

Castellví de la Marca - Santa Maria de la Múnia i rectoria (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació La Múnia, plaça Vella
L'església de Santa Maria de la Múnia (o de l'Almúnia) està documentada des del segle XIII. Va ser sufragània de l'església parroquial de Sant Sadurní fins l'any 1907. Alguns anys abans (1886) es va construir l'actual edifici, sense que hagi sobreviscut cap vestigi de l'església medieval. L'edifici té planta de creu llatina, nau única, capelles laterals i absis poligonal. Els esgrafiats de la façana es van eliminar en la darrera restauració. Adossat a la façana hi ha el campanar, de base quadrada i cos superior octogonal. Annexa a l'església hi ha la rectoria.