Església de Sant Pere de Castellet
(Castellet i la Gornal - Alt Penedès)

Castellet i la Gornal - Església de Sant Pere de Castellet

Castellet i la Gornal - Església de Sant Pere de Castellet (Foto: Albert Esteves, 2014)

Castellet i la Gornal - Església de Sant Pere de Castellet, capella exterior

Castellet i la Gornal - Església de Sant Pere de Castellet, capella exterior (Foto: Albert Esteves, 2014)

Castellet i la Gornal - Església de Sant Pere de Castellet (Foto: Arxiu fotogràfic del C.E.C.)

Castellet i la Gornal - Església de Sant Pere de Castellet (Foto: Enfo, 2011)

Situació Castellet, carrer de l'Església
Originalment era la capella del castell de castellet, situat a pocs metres. És esmentada l'any 1106, quan va ser cedida al monestir de Solsona.L'edifici ha estat molt transformat. Té una sola nau, coberta amb volta de canó, reforçada amb arcs torals. De l'obra original és conserven només les façanes de ponent i de tramuntana. A la de ponent hi ha la porta, de mig punt i unes lesenes de tipus llombard. Segurament va ser bastida al segle XI. Posteriorment, encara en època romànica, es va afegir un gran atri davant la porta, cobert també amb volta de canó.

Adossada a l'església hi ha la rectoria, un edifici del segle XVIII modificat al XIX (1878). Tocant a la rectoria hi ha un enorme campanar d'espadanya, de quatre ulls.