Casa Gimeno
(Santa Margarida i els Monjos - Alt Penedès)

Santa Margarida i els Monjos - Casa Gimeno¡

Santa Margarida i els Monjos - Casa Gimeno¡ (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Els Monjos - Avinguda de Catalunya, 30-32
Són dues cases concebudes com una unitat arquitectònica. En una d'elles han estat alterades les obertures de la planta baixa. El conjunt està projectat amb un llenguatge netament modernista, amb relleus florals i esgrafiats de temàtica vegetal. Destaquen especialment les quatre obertures de les golfes, envoltades de rajoles ceràmiques de color vers, amb una forma que recorda les ales d'un insecte. Valentí Pons ha posat de manifest la semblança d'aquest edifici amb la casa Llacuna, del carrer Villarroel 159 de Barcelona, obra de Juli M. Fossas, del 1906.