Església de Sant Antolí (Sant Antolí i Vilanova)
(Ribera d'Ondara - Segarra)

Ribera d'Ondara - Església de Sant Antolí (Foto: Albert Esteves, 2014)

Ribera d´Ondara - Església de Sant Antolí i Casa d´hostes del Castell

Ribera d´Ondara - Església de Sant Antolí i Casa d´hostes del Castell (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Sant Antolí i Vilanova
InterèsEspecial interès Interessant
Documentada des del segle XI, originalment era una església romànica de nau única i absis semicircular. Cap a la fi del segle XIV s'hi va afegir una segona nau gòtica al costat sud, on hi havia la porta romànica, que es va perdre. Les dues naus, paral·leles, mostren la diferent estructura corresponent a èpoques i estils allunyats en el temps. La nau romànica està coberta amb volta de canó, mentre que la gòtica ho és amb volta de creueria.Aal segle XVIII, la nau romànica es va allargar per afegir-hi una capella dedicada a Sant Isidre. Exteriorment, l'estructura del conjunt resulta força singular, especialment per la posició del campanar d'espadanya, paral·lel a les dues naus. La porta és adovellada, perfilada amb un guardapols amb sanefa que aboca a dues impostes. A l'interior hi ha una interessant pica beneitera. El conjunt es troba molt ben conservat i amb l'entorn enjardinat i urbanitzat com a lloc d'esbarjo.