Casa de la Vila
(Sant Pere de Ribes - Garraf)

Badalona - Ajuntament

Badalona - Ajuntament (Foto: Josep Liz, 2008)

AutorBonaventura Pollés Vivó
Situació Plaça de la Vila
InterèsEspecial interès Interessant
Edifici del 1893 fruit de la transformació d'una antiga casa del segle XVIII, que havia estat hospital de caritat. L'arquitecte, Bonaventura Pollés, utilitza en aquest edifici la mateixa solució que havia adoptat a la casa de Santa Teresa de Vilanova, franges blanques i roges, simulant maó vist. Tanmateix, en ser un edifici corporatiu, l'element ornamental adquireix un gran protagonisme: balconada amb escuts pontificis esculpits (al·ludint a Sant Pere), galeria superior amb pilastres decorades i dentellons i capcer al capdamunt amb l'escut de la població. Hi ha una torre al cos lateral coberta amb cúpula de ceràmica vidriada. El rellotge de la torre va ser una donació dels emigrants d'ultramar.