Església de Sant Jaume de Montpalau
(Ribera d'Ondara - Segarra)

Ribera d'Ondara - Sant Jaume de Montpalau

Ribera d'Ondara - Sant Jaume de Montpalau (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Montpalau. Plaça de Sant Jaume
L'església de Sant Jaume de Montpalau està documentada des del segle XI però l'edifici actual és força més tardà, probablement del segle XIV, amb moltes modificacions posteriors. Està situada en una placeta, fora del que fou el recinte emmurallat. És un temple de nau única, amb una capella barroca que flanqueja la porta i un potent campanar de torre, octogonal. El portal és adovellat, amb guardapols motllurat, molt habitual al segle XIV. D'aquest segle és, segurament, el sarcòfag que es troba al seu interior, amb una figura jacent que mostra l'escut dels Calders.