Porta del Cementiri Vell (Gramuntell)
(Ribera d'Ondara - Segarra)

Ribera d'Ondara - Porta del Cementiri de Gramuntell

Ribera d'Ondara - Porta del Cementiri de Gramuntell (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Gramuntell. Plaça Major
A la plaça Major de Gramuntell trobem un gran portal adovellat, actualment tapiat, que donava accés al cementiri vell del poble. Està format per onze dovelles motllurades, igual que els brancals. Està emmarcada per un guardapols també motllurat que cau sobre dues impostes sobresortides. A la dovella clau hi ha un escut molt desgastat amb la data de 1775. Tanmateix, creiem que aquest portal és força anterior. Per la seva tipologia es podria datar cap a la fi del segle XIV. És probable que, al segle XVIII, s'hagués traslladat al cementiri procedent d'un altre edifici (potser el castell).