Nucli de Llindars
(Ribera d'Ondara - Segarra)

Ribera d'Ondara - Llindars (Foto: Albert Esteves, 2014)

Ribera d'Ondara - Llindars: portal de 1765

Ribera d'Ondara - Llindars: portal de 1765 (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Llindars
El petit nucli urbà de Llindars està format per molt poques cases, conformant amb prou feines un parell de carrers i placetes, amb un camí de ronda que els envolta. Les cases conserven les seves façanes de pedra del país i portals adovellats molt característics, fets amb dovelles molt estretes, dos dels quals tenen incises dates de mitjan segle XVIII, moment en el qual es va edificar també l'església. Probablement, aquestes cases, d'origen molt més antic, degueren aprofitar en les reformes les pedres del desaparegut castell. Hi vivien 9 famílies l’any 1369, 6 el 1381, i 10 el 1685.