Torre dels Francesos
(Ribera d'Ondara - Segarra)

Ribera d'Ondara - Torre dels Francesos

Ribera d'Ondara - Torre dels Francesos (Foto: Albert Esteves, 2014)

Ribera d'Ondara - Torre dels Francesos, a la dreta, i el poble de Rubinat, a l'esquerra

Ribera d'Ondara - Torre dels Francesos, a la dreta, i el poble de Rubinat, a l'esquerra (Foto: Albert Esteves, 2014)

Ribera d'Ondara - Torre dels Francesos (Foto: Sant Yago Penya, 2018)

Situació Camí de Rubinat a Llindars
L'edifici més emblemàtic de l'antiga explotació d'aigües minerals de Rubinat és el conegut com la Torre dels Francesos, que amaga un profundíssim pou al seu interior. El nom prové dels Gorgot, socis francesos de l'empresa explotadora, propietat de la família Llorach. Caracteritza l'edifici una torre rodona, amb finestrals romboïdals, que li atorga un aspecte de castell. L'edifici es troba en estat ruïnós, enmig dels camps de conreu.