Sant Pere de Bellmunt
(Talavera - Segarra)

Talavera - Sant Pere de Bellmunt

Talavera - Sant Pere de Bellmunt (Foto: Albert Esteves, 2014)

Talavera - Sant Pere de Bellmunt (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1923)

Situació Bellmunt de Segarra
El lloc de Bellmunt de Segarra està documentat des del segle XII. Del seu castell no en resten vestigis tot i que una casa situada prop de l'església, al carrer Nord, es coneguda com el Castell i potser aprofita alguna estructura d'aquest. Pel que fa a l'església, l'edifici actual és d'època moderna, molt modificat al segle XX. A la foto antiga podem veure que la seva façana era molt senzilla. El campanar de torre està situat a un costat del presbiteri.