Castell de Cantallops
(Cantallops - Alt Empordà)

Cantallops - Castell (Foto: Albert Esteves, 2014)

Cantallops - Campanar, antiga torre del castell

Cantallops - Campanar, antiga torre del castell (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer dels Avalls, darrera l'església
De l'antic castell de Cantallops en resten diversos vestigis al costat de l'actual església parroquial, que originàriament era la capella del castell. Estava integrat dins el vescomtat de Rocabertí i, tot i que el seu origen deu se anterior, no està documentat fins la segona meitat del segle XIII. Probablement siguin d'aquest segle les restes conservades.

L'element més destacat és l'antiga torre del castell, reconvertida al segle XIX en campanar de l'església. Darrera d'aquesta podem veure un bon tram de murs amb merlets i espitlleres, i l'estructura adossada d'un arc apuntat. Bona part d'aquesta muralla va ser aprofitada als segles XVIII i XIV per construir les cases del centre del poble.