Veïnat de Requesens
(La Jonquera - Alt Empordà)

La Jonquera - Veïnat de Requesens (Foto: Albert Esteves, 2014)

La Jonquera - Veïnat de Requesens, des del castell

La Jonquera - Veïnat de Requesens, des del castell (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Camí de Requesens, des de Cantallops
El petit veïnat muntanyenc de Requesens està situat dons el parc natural de l'Albera. S'hi pot accedir, amb cotxe, per una pista forestal d'uns 7 km que surt de Cantallops*. El lloc és esmentat en un document de l'any 859 amb el nom de Richusins, d'origen visigòtic. Actualment està format per unes poques masies veïnes, una de les quals ha estat transformada en cantina. L'antiga església, romànica, estava lluny d'aquest nucli, sota el castell i un cop abandonada va ser convertida en masia. L'església del veïnat és un edifici del segle XVII-XVIII, poc evident en estar envoltat per les cases.

*La pista és accessible per a tota mena de vehicles, tot i que cal anar amb precaució perquè hi ha trams força estrets. A mig camí hi ha una barrera que es pot obrir sense dificultat.