Carrer Major
(La Jonquera - Alt Empordà)

La Jonquera - Carrer Major, can Dauner (Foto: Albert Esteves, 2014)

La Jonquera - Carrer Major, Can Ribes

La Jonquera - Carrer Major, Can Ribes (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer Major
Es pot dir que la Jonquera és bàsicament un carrer, el carrer Major, que configura un nucli urbà estret i allargat que es correspon amb l'antic Camí Francès que seguia el curs de la Via Augusta romana. El Tractat dels Pirineus (1659) que va reduir pel nord el territori de Catalunya, va convertir la Jonquera en un poble fronterer. I amb la instal·lació de la duana va iniciar-se el seu desenvolupament urbà. Això es fa palès a molts edificis del carrer Major, alçats cap a la fi del segle XVII i durant tot el XVIII, que conviuen harmònicament amb altres cases del XIX i de començament del XX. En general són habitatges entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, amb portes i finestres emmarcades amb carreus de pedra.