Can Coll
(Sant Pere de Ribes - Garraf)

Sant Pere de Ribes - Can Coll (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Pere de Ribes - pont de Can Coll

Sant Pere de Ribes - pont de Can Coll (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Camí Masia Can Coll
Important masia situada al sud de la vila, prop d'on la riera és creuda per un pont de notables proporcions. Va ser propietat de Francesc Mercer, l'home que va sufragar la construcció de l'església nova. És un edifici de gran interès, amb una gran galeria porxada que ocupa els dos pisos d'una façana lateral, amb arcs de punt rodó sostinguts per columnes amb capitell llis. La façana principal és presidida per una tribuna semicircular tancada, amb columnes de capitell jònic, damunt la qual s'obre un finestral dividit en cinc trams d'arquets separats per pilars. La resta d'obertures del pis superior són finestres rodones coronades amb una triple motllura. Compta amb una capella dedicada a la Mare de Déu dels Dolors.