Can Xuriguera
(Sant Pere de Ribes - Garraf)

Sant Pere de Ribes - Can Xuriguera (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Pere de Ribes - Can Xuriguera (Foto: P, 2006)

Sant Pere de Ribes -  Can Xuriguera

Situació Camí de can Xuriguera
InterèsEspecial interès Interessant
Can Xuriguera (o Xoriguera) és un magnífic casal modernista construït el 1913 sobre la base d'una antiga masia documentada des del segle XIII, quan Arnau de Xoriguera era síndic de Sant Pere de Ribes. Durant els segles XVI i XVII va pertànyer als Puig de Xoriguera i posteriorment als Mironet. L'edifici, de reminiscències castelleres, té estructura asimètrica, amb diversos cossos entre els quals sobresurt la torre-mirador, coronada amb un pinacle piramidal de ceràmica vidriada, material que s'utilitza també com element decoratiu tant a les cobertes i façanes com a la tanca exterior. Les finestres estan emmarcades amb maó vist, amb el perfil superior escalonat. Davant la porta hi ha un original porxo sostingut per columnes helicoïdals de maó vist. En l'actualitat té funció d'allotjament rural amb el nom de Clos la Plana.