Església de Sant Sebastià
(Maçanet de Cabrenys - Alt Empordà)

Maçanet de Cabrenys - Església de Sant Sebastià

Maçanet de Cabrenys - Església de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer Sant Sebastià, 61
Després d'un brot de pesta va ser edificada una primera capella dedicada a sant Sebastià, cap a la fi del segle XVI. L'edifici actual correspon a una reforma del segle XVIII. Té una sola nau, amb capelles laterals, capçada amb un absis semicircular, reforçat amb contraforts exteriors. Les capelles tenen inscrites les dates de 1703, 1724 i 1726. La nau és coberta amb volta de canó i el presbiteri amb volta d'aresta, amb sis arcs apuntats. La porta és de llinda monolítica. Duu la data de 1733 i la llegenda Ste. Sebastiane ora pro nobis. Damunt la porta hi ha una fornícula.