Molí de la Vila
(Maçanet de Cabrenys - Alt Empordà)

Maçanet de Cabrenys - Molí de la Vila

Maçanet de Cabrenys - Molí de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2014)

TipusMolí
Situació Carrer de la Pujada de Can Barris
Actualment és un habitatge, conegut com Can Barris del Pont. El seu origen cal remuntar-lo al segle XIII, època en la qual pertanyia als amos del castell de Maçanet, els barons de Cabrenys. L'any 1645, Felip de Sorribas i Rovira, va vendre el molí i prat del castell al seu procurador, Llorenç Escofet. El fill d'aquest, Felip Escofet, va construir un altre molí a sobre de l'antic i l'any 1668 va vendre tot el conjunt a la Universitat de Maçanet. Va ser ocupats per diversos arrendataris i van estar en funcionament fins ben entrat el segle XX. L'any 1919, l'Ajuntament els va vendre a Joan pagès, que els va convertir en habitatge. A la part baixa, prop de la llera de la riera de Fraussa, es veu encara el cacau i alguns elements de l'edifici original.