Torre del Veguer
(Sant Pere de Ribes - Garraf)

Sant Pere de Ribes Torre del Veguer (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Pere de Ribes Torre del Veguer, façana lateral

Sant Pere de Ribes Torre del Veguer, façana lateral (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Torre del Veguer s/n
Situada a l'antiga quadra del Cortei, documentada al segel XIV i on hi hagué un monestir de frares jerònims conegut com Sant Jeroni de Montolivet. A principis del segle XVII va passara mans de la família Vilafranca, que en detentaven la vegueria, d'on prové el nom del mas. El 1882 va ser adquirida per l'industrial vilanoví Josep Ferrer-Vidal, que va reformar l'edifici dins un estil neogòtic, donant-li l'aparença d'un castell. Tot i així, conerva alguns elements del segle XVI, com un escut de marbre o el portal adovellat. Compta amb unes antigues bodegues on s'elaboren els vins que duen el nom de la finca.