Carrer de Sant Sebastià
(Maçanet de Cabrenys - Alt Empordà)

Maçanet de Cabrenys - Església de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2014)

Maçanet de Cabrenys - Cal Rei

Maçanet de Cabrenys - Cal Rei (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer de Sant Sebastià
Es coneix també com Carrer Llarg, i és un nom que li escau perquè és ben bé un carrer llarg i rectilini que enllaça el nucli antic amb la carretera de Figueres. Va ser urbanitzat al llarg dels segles XVII i XVIII, coincidint amb la represa demogràfica d'aquells anys. Entre els edificis més antics hi ha la capella de Sant Sebastià i Cal París o Cal Rei, de la fi del segle XVII. però hi ha molts altres edificis d'interès, testimonis d'un període de gran prosperitat. Cal tenir en compte que Maçanet va passar de tenir uns 400 habitants a la fi del segle XVII a tenir-ne més de 1400 a la fi del XVIII. Això va propiciar el creixement urbà fora de la muralla i el carrer Llarg n'és en gran part el seu principal testimoni.