Muralla de Darnius
(Darnius - Alt Empordà)

Darnius - Antic recinte murallat

Darnius - Ca l'Araba, adossada a l'antiga muralla

Darnius - Ca l'Araba, adossada a l'antiga muralla (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Plaça Major
L'antic recinte emmurallat de Darnius forma un polígon irregular al voltant de l'església de Santa Maria. Les façanes de les cases que s'hi van anar adossant, als segles XVII i XVIII, no permeten observar els seus antics llenços. A la plaça Major, on hi havia el vell cementiri, hi ha encara la porta d'entrada el clos, un passadís cobert amb volta de canó, molt restaurat, que ara permet el pas cap a la plaça de l'Església.

Al segle XIII Darnius era possessió dels Sexach o Saissac, vescomtes de Fenollet, i posteriorment va passar per matrimoni als Rocabertí.