Carrer Major
(Darnius - Alt Empordà)

Darnius - Relleu de la casa del carrer Major, 59 (Foto: Albert Esteves, 2014)

Darnius - Carrer Major, 54

Darnius - Carrer Major, 54 (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer Major
El Carrer Major, que descriu l'antic camí cap a Figueres, és l'eix vertebrador del poble. Degué començar a urbanitzar-se al segle XVII, tal com ho testimonien les llindes més antigues d'algunes cases. Però va ser al XVIII i XIX, mercès a l'important increment demogràfic, quan es van construir la major part de les cases que ara podem contemplar. Hi ha molts edificis d'interès, començant per la casa núm. 1, que té una llinda amb el nom de Miquel Brunet i Puig i la data de 1609. En general, són cases de dues o tres plantes, fetes amb maçoneria vista, amb portals i finestres emmarcats amb carreus de pedra picada.