Torre medieval
(Granyena de Segarra - Segarra)

Granyena de Segarra -Torre medieval

Granyena de Segarra -Torre medieval (Foto: Montserrat Pérez -Invarquit-Gencat-, 2006)

Situació Camí de Granyena de Segarra a Gramuntell. Cruïlla a la dreta.
Es coneix també com el Molí de Vent i està situada enmig dels camps de conreu, no gaire lluny del poble. Probablement es tracta d'una torre de guaita d'època medieval, que vigilava els camins de Gramuntell i de Montornès, comunicada amb la torre del castell, però altres autors sostenen que era un molí de vent, dels molts que es van construir al segle XVI. Tenia una estructura cilíndrica atalussada i estava ancorada sobre una base de roca. En resta només un tram, que ens permet veure el tipus d'aparell, irregular i més o menys alineat, lligat amb morter de calç.