Torre de Corsavell
(Albanyà - Alt Empordà)

Albanyà - Torre de Corsavell

Albanyà - Torre de Corsavell (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Al costat de l'església de Corsavell
Necessita intervenció urgent
Sota l'església de Sant Martí, a pocs metres, hi ha les ruïnes d'un antic casal medieval, de cronologia incerta, probablement de l'entorn del segle XIII, amb restes més antigues i afegitons més tardans. Es troba mig enrunat, envaït per la vegetació i en complet estat d'abandó. Era un edifici de planta rectangular, cobert a doble vessant, bastit amb carreus tallats de mida molt irregular. Es conserva el mur amb la porta de mig punt i les escales d'accés, obert amb espitlleres que demostren el seu caràcter defensiu. Caldria una acció immediata per desenrunar-lo i consolidar el poc que resta dempeus.