Sant Miquel de Bassegoda
(Albanyà - Alt Empordà)

Albanyà - Sant Miquel de Bassegoda

Albanyà - Sant Miquel de Bassegoda (Foto: Valentí Pons, 2014)

Albanyà - Sant Miquel de Bassegoda (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Accés per pista forestal des d'Albanyà
Tot i que el lloc Bassegoti està documentat des de l'any 872, l'església de Sant Martí no apareix a cap document conservat, fins l'any 1280. Abans del segle XVII va passar a dependre de Sant Andreu de Llorona. Està situada al costat de la masia de Can Sala. Consta d'una sola nau, coberta amb volta apuntada i capçada amb un absis semicircular, amb la porta orientada a migdia. Al frontis hi ha una finestra de doble esqueixada, igual que a l'absis, i un campanar d'espadanya de dos ulls. L'aparell està format per carreus ben tallats, de mida mitjana però irregular, disposats en filades.