Sant Julià de Ribelles
(Albanyà - Alt Empordà)

Albanyà - Sant Julià de Ribelles

Albanyà - Sant Julià de Ribelles (Foto: Marta Lloret -patmapa.gencat.cat-, 2009)

EstilRomànic
Situació Pista forestal dels Torrents al Coll del Principi fins al Mas la Comella, cal arribar-hi a peu.
Consagrada l'any 947, a partir de 1094 i fins a 1273 consta com a església parroquial de Sant Julià de Ribelles. Posteriorment va passar a dependre de Sant Llorenç d'Oix. L'edifici que ara podem veure és romànic, construït al segle XII-XIII sobre les restes de l'església antiga. Té una nau, sobrealçada amb posterioritat, coberta amb volta apuntada i capçada amb un absis semicircular, el qual s'obre amb una finestra de doble esqueixada. La porta és tardana, probablement del segle XV, quan es van fer les obres d'ampliació.