Església de Santa Coloma
(Cabanelles - Alt Empordà)

Cabanelles - Església de Santa Coloma

Cabanelles - Església de Santa Coloma (Foto: Eloy Guirao, 2018)

Cabanelles - Església de Santa Coloma (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer de l'Església, 3
InterèsEspecial interès Interessant
Està situada dins el petit nucli de Cabanelles, cap del municipi. És un edifici romànic tardà, de la fi del segle XII o principis del XIII, tot i que d'origen anterior, ja que l'església està documentada des de 1017, quan depenia del monestir de Sant Esteve de Banyoles. Després va ser sufragània del priorat de Santa Maria de Lledó. És un temple de nau única, coberta amb volta apuntada i capçada amb un absis semicircular. la porta està constituïda per quatre arquivoltes amb guardapols motllurat, amb la llinda i el timpà llisos. Destaca el treball en ferro de la porta de fusta. Al 1768 es van afegir les capelles laterals (la data està inscrita a l'exterior d'una d'elles), així com la sagristia i el campanar de torre i es va sobrealçar la nau.