Sant Miquel de la Cirera
(Cabanelles - Alt Empordà)

Cabanelles - Sant Miquel de la Cirera

Cabanelles - Sant Miquel de la Cirera (Foto: Jacob Casquete (Patmapa-Gencat.cat), 2009)

Situació Erms de la Cirera. Accés des d'Albanyà
Capella situada a l'extrem nord del municipi, prop d'Albanyà, des d'on s'hi pot accedir per un camí forestal. Està documentada des l'any 844, quan depenia del priorat de Sant Pere d'Albanyà. L'any 869 ja s'esmenta com a possessió de Santa Maria d'Arles. Cap a la fi del segle XIII ja està considerada església parroquial, per esdevenir després sufragània de Sant Martí Seserres. Sembla que va ser construïda al segle IX, moment al qual pertany l'absis, mentre que la resta de la nau va ser refeta cap a la fi del segle XI. Als anys 90 del segle XX es va restaurar i es van reconstruir els trams de nau que s'havien derruït, utilitzant com a material ampolles de vidre i posant-hi una coberta d'uralita.