Universitat de Cervera: la capella
(Cervera - Segarra)

Cervera - Universitat, capella

Cervera - Universitat, capella (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJaume Padró (retaule)
Situació Plaça de la Universitat
La capella està situada a la sala d'actes o paranimf, dins el cos central de la Universitat, i consta de tres naus, amb una cúpula hemisfèrica. El retaule major és una obra del barroc tardà, considerada entre les més notables de Catalunya. El grup escultòric, realitzat amb marbre de Sarral, està dedicat a la Immaculada. Al costat del retaule hi destaquen dues balconades amb reixa barroca. La porta de la capella és també una bella mostra d'un estil que, ja fora d'època, encara perdurava en molts artistes del país.

El paranimf, amb la capella, va ser inaugurat l'any 1762. El retaule barroc i l'ornamentació de la capella, obra de Jaume Padró, van ser enllestits el 1777, mentre que la cúpula es va acabar onze anys després.