Casa Vega
(Cervera - Segarra)

Cervera - Casa Vega, façana carrer Hospital (Foto: Albert Esteves, 2014)

Cervera - Casa Vega, detall de la barana del balcó

Cervera - Casa Vega, detall de la barana del balcó (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Plaça Santa Anna, 6 / Carrer Hospital
Edifici construït probablement al segle XVII, ampliat el XVIII i reformat en època moderna. Se sap que l'any 1746 Antoni Vega i Copons va obtenir permís per unir la seva casa amb la que ocupava l'espai de l'actual Casal, amb l'obligació de deixar un pas de carrer que permetés el pas de carros. malgrat les successives reformes, la casa ha conservat alguns elements originals com el gran portal adovellat i alguns finestrals de llinda recta, emmarcats amb pedra. L'edifici està format per dos cossos juxtaposats, i està travessat per un pas de carrer, conegut com el Portalet, cobert amb dos trams de volta. A l'interior d'aquest pas hi ha un gran portal de llinda monolítica. Les façanes de la plaça de Santa Anna estan estucades, mentre que la que dóna al carrer Hospital té l'acabat original de la maçoneria de pedra.