Casa Duran i Sanpere (Museu Comarcal)
(Cervera - Segarra)

Cervera - Casa Duran

Cervera - Casa Duran (Foto: Albert Esteves, 2014)

EstilRomanticisme
Situació Carrer Major, 113
Casa entre mitgeres de planta baixa, dos pisos i golfes. Té dues portes d'arc escarser i una altra de llinda recta, transformada en finestra. A l'eix central hi ha dues obertures també d'arc escarser mentre que la resta són balcons. A les golfes les obertures són òculs ovalats. El parament està decorat amb esgrafiats.

En aquesta casa va néixer l'any 1887 Agustí Duran i Sanpere, historiador, arxiver i arqueòleg, que va dirigir fins al 1957 l'Institut Municipal d'Història de Barcelona i que fou també president de l'Acadèmia de Bones Lletres.

La casa va ser adquirida per l'Ajuntament l'any 1988 i actualment acull el Museu Comarcal de Cervera, amb col·leccions de peces medievals i elements històrics de la Universitat.