Església de Sant Agustí
(Cervera - Segarra)

Cervera - Església de Sant Agustí

Cervera - Església de Sant Agustí (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorManuel Minguell, Francesc Borbonet
Situació Major, 109
El convent de Sant Agustí va ser fundat l'any 1362 al mateix carrer Major, promogut pel mercader Ramon Serra el Vell, la sepultura del qual es pot veure a l'església de Santa Maria. Tenia una sola nau coberta amb arcs diafragma i oberta a la façana amb un arc de mig punt adovellat, on hi havia l'escut dels Serra. El 1473 es va celebrar un capítol provincial en aquest establiment. Al segle XVIII tenia entre vuit i tretze monjos. Es va mantenir actiu fins a la desamortització del segle XIX. Cap a la fi del segle XIX, a causa del mal estat en què es trobava, va ser enderrocat i al seu lloc es construí un nou temple en estil neogòtic. És un edifici de tres naus, amb transsepte i absis poligonal. Hi destaca el portal ogival i la gran rosassa de la façana principal.