Carrer Major
(Cervera - Segarra)

Cervera - Carrer Major

Cervera - Carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer Major
InterèsEspecial interès Interessant
Cervera no s'entén sense el carrer Major. D'alguna manera, Cervera és, tota ella, el carrer Major. D'origen medieval, va anar allargant-se serpentejant sobre el turó, aplegant totes les cases de les nissagues importants i els principals convents. Havia estat porxat i, en una part, encara ho està. Al segle XVIII, coincidint amb la creació de la Universitat, es van reformar moltes de les cases, per això són nombroses les façanes setcentistes, amb arcs rebaixats a les portes, finestres amb balcons i golfes amb petites obertures. El carrer, força llarg, està farcit d'edificis d'interès, alguns encara amb elements d'època medieval i altres reformats als segles XIX i XX.