Carreró de les Bruixes
(Cervera - Segarra)

Cervera - Carreró de les Bruixes

Cervera - Carreró de les Bruixes (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carreró de les Bruixes
InterèsEspecial interès Interessant
Té el seu origen en l'antic camí de ronda medieval, que separava la muralla del carrer Major, al qual discorre en paral·lel. Posteriorment es van anar cobrint alguns trams amb voltes, eixamplant les cases del carrer Major, amb el qual s'enllaça amb petits carrerons sota les cases. Les voltes poden ser ogivals o de canó, o bé amb forjats sobre jàsseres de fusta. Avui en dia constitueix un espai emblemàtic de la ciutat, ple d'evocacions misterioses, que ha estat espurnejat de detalls esotèrics, com un gat negre o un crani de boc, potenciat amb la creació als anys setanta de la popular festa de l'Aquelarre cerverí.