Església de Santa Magdalena
(Cervera - Segarra)

Cervera - Santa Magdalena

Cervera - Santa Magdalena (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Ctra. L-214, km, 1,200
Necessita intervenció urgent
En aquest indret, als afores de la ciutat, hi hagué una primera capella, documentada des de començament del segle XIII. Mercès a una deixa testamentària del mercader Joan Llop, es va construir un nou temple, l'any 1377. Des dels seus orígens, l'església va ser regida per una comunitat de monges que es dedicaven a l'atenció de leprosos. Actualment el seu estat és lamentable, la coberta està esfondrada i l'interior i la façana, envaïts per la vegetació, es troben molt malmesos.

L'edifici té una sola nau capçada amb un absis poligonal, reforçat amb contraforts. Es conserva la volta gòtica de l'absis. La portada és ogival, amb dues arquivoltes i timpà llis, ornat només amb dos escuts, el reial i el de la ciutat.