Castell de Castellnou d'Oluges
(Cervera - Segarra)

Cervera - Castell de Castellnou d'Oluges

Cervera - Castell de Castellnou d'Oluges (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Castellnou d'Oluges
Se sap que, l'any 1076, n'era castlà Ramon Miró i que va formar part dels dominis dels vescomtes d’Àger i Cabrera fins que, al segle XII va ser llegat, meitat i meitat, a les canòniques de la Seu d'Urgell i de Santa Maria de Solsona. Entre els segles XIII-XIV va passar al domini dels Oluja. L'any 1472, el rei Joan II donà la senyoria del castell i les seves propietats al seu capità Rodrigo de Bobadilla. Posteriorment va passar a mans de les famílies Reguer i Marimon.

Es conserven alguns murs antics, probablement del segle XIII, a la part nord, que es van respectar en la reconstrucció del segle XVI. Destaca especialment una torre de planta rectangular, amb espitlleres, recolzada directament sobre la roca.