Castell de Malgrat
(Cervera - Segarra)

Cervera - Castell de Malgrat

Cervera - Castell de Malgrat (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Malgrat
Documentat des de l'any 1078, va ser cedit a la canònica de Santa Maria de Solsona l'any 1102, quan n'era posseïdor Arnau Berenguer. Al segle XIII n'eren castlans els Malgrat, que al 1328 emparentaren amb els Biure. El domini de Solsona es va mantenir fins al segle XIX. L'edifici, de planta trapezial, ha estat restaurat i refet modernament i ha recuperat, en certa mesura, el seu aspecte medieval. Està centrat per una torre de planta quadrada, reconstruïda a partir dels fonaments originals, al voltant de la qual s'alcen els murs perimetrals, amb espitlleres i un parell de matacans, així com una finestra geminada, de tradició gòtica.