Església de Santa Maria de Malgrat
(Cervera - Segarra)

Cervera - Església de Santa Maria de Malgrat

Cervera - Església de Santa Maria de Malgrat (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Malgrat
Església d'origen romànic, alçada probablement a començament del segle XII. Està documentada l'any 1104, tot i que de bon segur hi hagué un temple anterior, coetani del castell. Va ser modificada al segle XVIII tot mantenint la seva planta i estructura, d'una sola nau coberta amb volta de canó. Es manté intacte l'absis, de planta semicircular. On es fa més palesa la reforma és a la façana, amb una porta barroca, d'arc rebaixat, i un campanar d'espadanya, de dos ulls. A la porta hi ha la data de 1778. Va ser sufragània de Sant Miquel de Tudela fins al segle XVI, quan va passa a ser-ho de la Prenyanosa.