Casa forta de la Prenyanosa
(Cervera - Segarra)

Cervera - Casa forta de la Prenyanosa

Cervera - Casa forta de la Prenyanosa (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació La Prenyanosa
L'antic castell de la Prenyanosa deuria existir ja l'any 1024, data del document més antic on s'esmenta el lloc, amb el nom de Prinnonosam. Va estar sota el domini de la canònica de Solsona. A partir del segle XVI va ser transformat en una casa forta o palau senyorial rural per esdevenir, ja en època moderna, habitatges agrícoles. El resultat d'aquestes transformacions és un conjunt amb parets de pedra irregular, amb una sòlida torre de planta rectangular i finestrals emmarcats amb pedra motllurada de tipologia diversa. En una de les llindes hi podem llegir la data de 1712, per n'hi ha d'altres de més antigues, com una petita finestra amb guardapols mixtilini i una petxina gravada.