Sant Pere de Cardosa
(Cervera - Segarra)

Cervera - Sant Pere de Cardosa

Cervera - Sant Pere de Cardosa (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació La Cardosa
Situada al petit poble de la Cardosa, l'església de Sant Pere és d'origen romànic, tot i que les modificacions posteriors fan difícil de reconèixer-hi l'estil. Consta d'una nau, coberta amb volta de canó, amb un transsepte més baix, obert amb arcs de mig punt. Els diferents tipus d'aparell testimonien les diverses reformes efectuades al llarg dels segles. D'època baix-medieval és la façana principal. Té un gran portal adovellat, amb guardapols, tallat per un potent contrafort en talús. Al capdamunt, un campanar d'espadanya de dos ulls. L'església de Cardosa era antigament era sufragània de la parròquia de Sedó.