Monestir de Sant Feliu de Guíxols: Torres del Fum i del Corn
(Sant Feliu de Guíxols - Baix Empordà)

Sant Feliu de Guíxols - Torre del Corn

Sant Feliu de Guíxols - Torre del Corn (Foto: Albert Esteves, 2014)

Sant Feliu de Guíxols - Torre del Fum (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Plaça del Monestir
La façana romànica de l'església està flanquejada per dues torres fonamentades en estructures molt antigues, d'època tardo-romana i, per tant, molt anteriors a l'erecció del monestir. La torre del Corn, coneguda així perquè servia per donar l'alarma amb un corn quan es divisava perill, és de planta rectangular. Originalment era força més alta.

La torre del Fum té una planta aproximadament semicircular i està reforçada en la seva part recta per dos contraforts. Va ser reformada en època gòtica, quan es va augmentar l'alçada i es va coronar amb merlets i una tronera, de la qual en resten les cartel·les.

Totes dues formaven part d'una fortificació anterior a l'església, de datació incerta, potser d'època visigòtica, realçades en època romànica.