Torre d'Urús
(Urús - Cerdanya)

Urús - Torre d´Urús

Urús - Torre d´Urús

Urús - Torre d´Urús

Situació Camí d'Urús a Riu
Prop del camí de Riu hi ha un mas de gran interès. La casa està formada per tres cossos, un d'ells més elevat, a tall de torre, que li ha donat el nom. Al cos principal, on hi ha la porta i al seu damunt una finestra convertida en balcó, hi podem llegir tres dates. A la llinda de la finestra la de 1558, data probable de construcció de la casa. A la porta, dins un requadre, la de 1647, quan es degué emprendre una reforma, i en un brancal del balcó, la de 1786, potser la data en què es va transformar la finestra en balcó. És força interessant la finestra de la torre, de tipus renaixentista, amb guardapols motllurat que té caparrons esculpits als extrems. A la llinda, molt alta, hi ha la data de 1584 i un escut coincident amb aquell de la llinda del balcó.