Capella de Sant Blai
(Les - Val d'Aran)

Les - Capella de Sant Blai

Les - Capella de Sant Blai (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2014)

Les - Capella de Sant Blai - Detall que mostra que l'estructura actual era part d'una de més gran

Les - Capella de Sant Blai - Detall que mostra que l'estructura actual era part d'una de més gran (Foto: Joan Sànchez Sabé, 2014)

Les - Capella de Sant Blai - Juli Soler 1907

Les - Capella de Sant Blai - Juli Soler 1907 (Foto: Juli Soler Santaló - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya -, 1907)

Situació Carrer de Sant Blai
Capella que podria haver estat la capçalera d'una església romànica, probablement del segle XII, de la qual hauria desaparegut la nau o no s'hauria arribat a completar. Restes d'aparell a la part del frontis suggereixen aquesta hipòtesi tot i que també podria tractar-se d'un atri. La part de l'absis està coberta amb volta de quart d'esfera, feta amb llosetes concèntriques. L'aparell mostra clarament dos tipus de carreus, només desbastats a la base i ben treballats i alineats a la part superior. El que seria l'arc triomfal funciona com una porta d'accés de mig punt adovellada. Hi ha quatre finestres, tres de les quals situades a l'absis.

La seva situació, al costat de la Baronia de Les, fa pensar que era la capella del palau dels barons.