Antiga escola de les Monges de la Sagrada Família
(Les - Val d'Aran)

Les - Capelleta commemorativa de la Congregació de la Sagrada Família

Les - Capelleta commemorativa de la Congregació de la Sagrada Família (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusEdifici escolar
Situació Plaça dera Glèisa, 1
L'escola va ser fundada per les germanes de Santa Emília de Rodat arran de la supressió dels ordes religiosos a França, l'any 1903. L'edifici va ser construït a partir de l'any 1906 i l'església l'any 1915. Des de 1987 pertany a l'Ajuntament de Les.

És un conjunt format per dos edificis en forma de ela, amb la façana principal encarada a l'església parroquial. Tots dos cossos tenen planta baixa i pis i "humarau" (golfes) obert amb llucanes. Les façanes són molt funcionals, sense cap altra ornamentació que el treball de fusteria de les finestres.