Habitatge a Can Barba
(Castellar del Vallès - Vallès Occidental)

Habitatge a Can Barba (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

Habitatge a Can Barba (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2014)

Situació Crtra. 1415a, km 26,85
Necessita intervenció urgent
Habitatge unifamiliar situat en els terrenys de l'empresa Tolrà i proper a una de les seves fàbriques, Can Barba. Es tracta d'un edifici auster de planta quadrada i teulada a quatre vessants amb un petit ràfec. L'ornamentació és senzilla estant la façana arrebossada. La decoració es limita a l'ús del maó vist que se situa a les llindes de portes i finestres formant un arc escarser. El maó vist també es col·loca a les cantonades de l'habitatge. La casa està envoltada d'un petit jardí i tancada per un mur fet amb blocs de pedra irregular.

L'empresa tèxtil Viuda de J. Tolrà disposà en aquesta zona, Can Barba, i prop d'una de les seves fàbriques, de diverses cases destinades als càrrecs directius de l'empresa. La fàbrica disposà també pels treballadors diversos habitatges, en altres indrets del poble, pisos i cases unifamiliars. L'empresa Viuda de J. Tolrà fou creada a finals del segle XIX pel doctor Josep Tolrà i Abella, que va fer instal·lacions cotoneres al molí de Can Barba. La prosperitat de l'empresa significà l'ampliació de la mateixa adquirint i reformant antics molins.