Ruïnes del castell de Querroig
(Portbou - Alt Empordà)

Portbou - Ruïnes del castell de Querroig

Portbou - Ruïnes del castell de Querroig (Foto: Arnaugir, 2012)

Portbou - Ruïnes del castell de Querroig (Foto: Ferran Artigas Riera, 2021)

Situació Puig de Querroig
Situat al puig del mateix nom, just a la frontera amb França, pertany en part als municipis de Portbou, Banyuls i Cervera. S'hi pot accedir per un pista forestal, fent el darrer tram a peu.

El topònim antic (Cariorubio) és esmentat des de l'any 981 però el castell no es troba documentat fins l'any 1385 i no es coneix la seva història. Es degué construir cap als segles X-XI, tot i que la part més identificable, la torre, és obra dels segles XIV-XV. Aquesta construcció es va realitzar quan el castell ja estava enrunat i tenia funcions de vigilància. Es conserva en una alçada de 7 m.