Capella de Sant Elm
(Sant Feliu de Guíxols - Baix Empordà)

Sant Feliu de Guíxols - Capella de Sant Elm

Sant Feliu de Guíxols - Capella de Sant Elm (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Av. de Sant Elm
Al promontori de Sant Elm s'hi va construir l'any 1203 una fortificació o torre de guaita i, a partir de 1452 es va bastir una capella i un castell de dimensions reduïdes. Aquest castell, que tenia quatre torres angulars i una al centre, va ser derruït pels francesos el 1696. La capella actual va ser alçada l'any 1723 i s'hi venera, a més de sant Elm, patró dels mariners, a la Mare de Déu del Bon Viatge. Va passar a mans particulars després de la desamortització

És un edifici de planta rectangular, amb capelles laterals de cantons arrodonits. Compta amb un campanar d'espadanya i u portal de mig punt damunt del qual hi ha un escut amb la data de 1723. Va ser restaurat l'any 1943, després de les destrosses patides l'any 1936, i de nou el 1993.