Creu de terme
(Castell, Platja d'Aro i s'Agaró - Baix Empordà)

Castell d'Aro - Creu de terme (Foto: Albert Esteves, 2014)

Castell d'Aro - Creu de terme (Foto: Albert Bastardes "Les Creus al Vent", 1917)

TipusCreus monumentals
Situació Plaça de la Creu
Originalment estava situada entre els carrers major i del Sol. L'any 1936, com la major part de creus del país, va ser aterrada per fanàtics antireligiosos amb la gran sort de que els fragments van ser recollits pel senyor Pere Calvet, fet que va possibilitar la seva restauració un cop acabada la Guerra.

Es tracta d'una creu de fust octogonal situada sobre un pedestal graonat (originalment eren 5 graons). El nus o capitell està esculpit amb motius de caire vegetal. La creu, de tipus florejat, presenta a una cara el Crist crucificat i a l'altra, la Verge Maria.