Sant Pere de les Sitges
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Florejacs - Sant Pere de les Sitges

Florejacs - Sant Pere de les Sitges (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Al costat del castell de les Sitges
Situada molt a prop del castell de les Sitges, és una capella molt poc documentada. Per la tipologia de l'aparell, fet amb carreus de bona mida, ben escairats i alineats, degué ser construïda cap a la fi del segle XII o començament del XIII. La nau és coberta amb volta de canó, reforçada amb cinc arcs torals, i capçada amb un absis semicircular. La taulada, feta amb lloses, abraça tant la nau com l'absis. Dos gruixuts contraforts reforcen la nau al costat de migdia, on hi ha una petita finestra de doble esqueixada. Al tester hi ha la porta, de mig punt, una finestreta rectangular i un campanar d'espadanya de dos ulls.