Casa Pere Carreras i Robert
(Sitges | L'Eixample - Garraf)

Sitges - Casa Pere Carreras (Foto: Albert Esteves, 2023)

Sitges - Casa Pere Carreras (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Pujol Brull
Situació Francesc Gumà, 23
InterèsEspecial interès Interessant
Edifici del 1906 que va ser construït amb moltes variacions respecte al projecte original. Hi destaquen els balcons, uns de pedra profusament esculpida i altres de ferro, de disseny bombat, més senzills. També són remarcables la decoració a base de relleus florals sobre les llindes de portes i finestres, delicadament estilitzada, i els esgrafiats seriats que decoren els paraments exterior i el vestíbul.

La construcció va ser promoguda per l'indiano Pere Carreras i Robert. Poc després d'acabada la casa el seu propietari la va vendre a Pau Barrabeig i retornà a Cuba, d'on ja no va tornar.