Can Viles (Selvanera)
(Torrefeta i Florejacs - Segarra)

Selvanera - Can Viles

Selvanera - Can Viles (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Selvanera. Carrer Sant Antoni-Carrer Major
L'edifici més notable de Selvanera és aquest gran casal senyorial situat a la confluència del carrer Major amb el de Sant Antoni. A la banda del carrer Major hi té adossat un altre edifici que pertanyia a la mateixa família Viles i que va ser construït amb anterioritat per Josep Viles, l'any 1637. L'edifici més gran és obra dels anys 1699 (data inscrita a la llinda de la porta) i 1700 (data de la llinda de la finestra). En aquesta llinda hi figura el nom de Josep Viles i del mossèn Miquel Viles, a més del monograma de Crist. De l'obra cal destacar la qualitat dels carreus, perfectament picats i alineats, i el balcó que descansa sobre unes enormes cartel·les.